Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Shevkie Çakër

Në botën e çuditshme të piktores Maria Maneva

Maria Maneva i shpreh idetë e veta përmes materialeve natyrore me një lehtësi, me të cilën piktorët e tjerë përdorin furçën dhe bojërat. Dhe në qoftë se për pjesën më të madhe prej nesh guaskat e detit dhe gurrëzat e detit mbeten vetëm një kujtim..

20.01.21 07:10 |

Subvencionet evropiane – përcaktuese për pemishtet në vendin tonë

Milen Gjeorgjiev është pronar i një pemishteje në rajonin e qytetit Ajtos. Thotë se, ky është një biznes familjar i më shumë se 20 vjetëve, kurse cilësia e prodhimit  është një sasi konstante. Asortimenti është shumë i larmishëm – çdo lloje mollë,..

12.10.20 07:10 |

Mbarështimi i buajve në Rodopet – të gjallërosh një traditë

Një lulëzim gjatë viteve të fundit tek ne po përjeton mbarështimi i buajve. Mesatarisht midis 4 dhe 8% në vit shtohet numri i buajve të rritur në Bullgari, llogarisin nga Shoqata Kombëtare Bullgare për mbarështimin e buajve. Sipas kryetares së..

18.09.20 15:54 |

Qasja individuale mund të shpëtojë turizmin pas Covid-19

Goditja e koronavirusit mbi turizmin para fillimit të sezonit veror është në të vërtet serioz. Por tani duhet të kërkojmë rrugëdalje praktike nga situata e vështirë dhe të hartojmë një plan veprimi dhe për rastet e ardhshme eventuale të krizave..

23.06.20 11:05 |

Nga fushat e luleshtrydheve të Lludogories e gjer tek tregjet evropiane

Mundës nga skuadra kombëtare e Bullgarisë, shumë medalje të fituara në garat evropiane dhe bullgare – për këtë është i njohur Mehmed Feraim. Sot, burri 27 vjeçar korr suksese edhe në fushat e luleshtrydheve në fshatin e tij të lindjes Peçenica në..

03.06.20 11:03 |

Fermeri Hasan Çırak: Kemi nevojë prej një ligji për organizatat profesionale

Mësues, ish-deputet, kurse sot  fermer - pronar i një ferme të madhe për lopë dhe kryetar i Asociacionit regjional të prodhuesve të qumështit dhe të mishit në krahinën e qytetit Tërgovishte. Kjo është kartëvizita e Hasan Çırak, veprimtaria e të cilit..

04.02.20 14:25 |

Me aromën e bukës bullgare prej speltе

Derisa buka e zënë me brumë të ardhur piqet në furrë, Lyubomir Dzhekov na tregon për vetë fillimin kur e zbulon prirjen e vet – të bëjë bukë prej spelte me maja të gjallë. Familja ime rriste speltë në vazhdim të 4-5 vjetëve në krahinën e qytetit..

18.12.19 10:01 |

Bletarja Neli Sallçeva: Një kavanoz me mjaltë jep më shumë shëndet, sesa çdo ilaç

Shoqata bashkiake “Akacia” e qytetit të Plovdivit organizon nga 8 deri më 17 nëntor ekspozitën e fundit për këtë vit për produkte bletësh. Ndër ekspozuesit janë Neli Sallçeva dhe bija e saj Gergana dhe stenda e tyre i tërheq vizituesit me kavanozët..

15.11.19 17:02 |

Tsar Samuill – fshati me shalqinjtë më të ëmbël

“Deri më 80% është pjesa  e frutave dhe perimeve të importuara në tregun bullgar dhe gjatë kësaj vere”, thotë në një intervistë për Agjencinë Telegrafike Bullgare kryetarja e Bordit Drejtues të Bashkimit Kombëtar të Kopshtarëve në Bullgari Marijana..

11.09.19 11:13 |
Ambasadori i Bullgarisë në Maqedoninë e Veriut Angjell Angjellov hapi Ditët e kulturës, folklorit dhe traditave bullgare në Ohër 2019

Në Ballkan folklori na ndihmon të kuptohemi dhe të zbulojmë veçoritë e përbashkëta

Për vit të tretë të radhës Ohri qe mikpritës i Ditëve të kulturës, folklorit dhe traditave bullgare. Mbi 500 pjesëmarrës nga krahinat e ndryshme të Bullgarisë vallëzuan, kënduan, ekzekutuan muyikë dhe e lavdëruan folklorin bullgar. Ditët qenë organizuar..

10.07.19 13:30 |