Чуй лятото

Some Details

Публикации

Баристът Йордан Дъбов: Кафето е феноменален инструмент за общуване

Кафето като феноменален инструмент за комуникация без аналог – това е най-популярната ободряваща напитка за бариста Йордан Дъбов. Роден в Пазарджик, той е емигрирал още в младежките си години в Прага, учил тромпет в Пражката консерватория и..

публикувано на 29.08.20 в 10:27

В Перник покриват благотворително площад с книги

В Перник събират благотворително книги с идеята да ги изложат на фестивал на книгата от 6 до 13 септември на площад „Кракра“. Средствата от благотворителната акция ще бъдат дарени на няколко тежко болни от града. Освен да помогнат на болните си..

публикувано на 23.08.20 в 15:07

Магията на винила

„Кръгло, черно, вътре е червено, свири музика и с една пръчка с е включва - черна и се слага върху плочата. И свири.“ Така звучи детско описание на грамофонна плоча. „На детско съм го видяла, анимационно филмче – едни деца се качиха на тавана и..

публикувано на 23.08.20 в 13:24

Деца се доскосват до тайните на хляба в Долна Оряховица

Българският обичай повелява, че скъпи гости се посрещат с хляб и сол, а народната мъдрост твърди, че „Никой не е по-голям от хляба“. Как се меси хляб и с какво са по-различни обредните хлябове - на това се учат децата в Долна Оряховица по време на..

публикувано на 23.08.20 в 12:37

Александър Балкански – син: Пандемията събори цирковата индустрия

Пандемията събори цирковата индустрия на колене, коментира в интервю за БНР Александър Балкански – син от цирковата амилия Балкански. Много от големите циркови трупи затвориха и не се знае дали ще могат отново да отворят врати.  Повечето от тях са..

публикувано на 23.08.20 в 12:04

На аквапарк в сърцето на града

Вече месец в София работи първият общински аквапарк в града . Заради епидемията обаче до водните пързалки и басейните се допускат определен брой посетители, при спазването на всички противоепидемични мерки. Клиентите трябва да изчакват някой да..

публикувано на 23.08.20 в 11:20

Капана фест - магнит за позитивни мисли и хора

Капана фест събира тази седмица в Пловдив любители на артистичните фестивали на открито. Шатрите по павираните улички са изпъстрени с автентични сувенири, бижута, тениски, книги и други творчески продукти, радващи посетителите на традиционния базар..

публикувано на 23.08.20 в 10:38

Започва изследване на състоянието на дърветата в София

Екип от специалисти, Фондация "Наука за природата", Асоциацията на арбористите в България проучват състоянието на дърветата в София, за да предотвратят инциденти . "Това нещо, което се опитваме да направим, е механично да възпроизведем..

публикувано на 22.08.20 в 18:39

Маймуните в столичния зоопарк скоро ще имат нови клетки

Преди повече от 2 години започна ремонтът на сектор „примати“ в столичния зоопарк. Реконструкцията на клетките с маймуните трябваше да приключи още през 2018. Проектът предвиждаше изглаждане на изцяло нови помещения, а след края на ремонта..

публикувано на 22.08.20 в 17:56
Сладоледена кола в Сливен

Сладоледен трабант в Сливен предлага сладък лед

Сладоледът е един от малкото десерти, чийто вкус допада и на аристократи, и на обикновени плебеи. Някъде назад във вековете той възниква като сладък лед с плодове, после някой някъде му прибавя мляко, а индустриалната революция успява да го..

публикувано на 22.08.20 в 17:15