Чуй лятото

Some Details

Публикации

Чадъри и шезлонги край река Лева

Наскоро на едно от любимите места за плаж край Враца са монтирани сламени чадъри и дървени шезлонги . Плажните съоръжения са безплатни. От години живописното поречие на река Лева край града привлича за отдих, разходка и плаж много..

публикувано на 30.08.20 в 14:04

Цветя в бижута - магията на едно семе

Илза Христова е великотърновска художничка, творец на свободна практика. Илза е бижутер от много години и е сред малцината у нас, завършили гемология – науката за скъпоценните камъни. От години е запленена от цветята. Посветила им е много време,..

публикувано на 30.08.20 в 13:47

Ветроходна регата в началото на септември във Варна

За трета поредна година в края на лятото във Варна ще се проведе регатата „Плаване по пълнолуние“. Този път под нов формат. Регата ще е в средата на следващата седмица – на първи и втори септември, а организатор – Ветроходна академия Кор..

публикувано на 30.08.20 в 13:17
Магдалена Гигова

Магдалена Гигова: Посетила съм 90 държави, което е крайно недостатъчно

„Последните 30 години съм посетила 90 държави, което е крайно недостатъчно. Готова съм по всяко време да тръгна навсякъде “, каза в предаването „Чуй лятото“ по „Хоризонт“ Магдалена Гигова – журналист и пътешественик, автор на предаването „Покана..

публикувано на 30.08.20 в 12:56

Любен Дилов-син: Гмрукачите в Черно море са едни от най-добрите в света

„Преди 35 години съм изкарал курсове по гмуркане, а възобнових по-сериозно това свое хоби през 1999 година, разказа предаването „Чуй лятото“ по „Хоризонт“ Любен Дилов-син, който освен с всичко друго е страстен гмуркач . Бил е под водата на..

публикувано на 30.08.20 в 12:04
Потънал кораб

Не са открити останките само на една "призрачна подводница" от войната

Преди по малко от месец водолази откриха стъклени съдове, вероятно от потънал кораб в местността „Ченгене скеле“ в южната част на Бургаския залив. От самия плавателен съд не е останало почти нищо. „Във водите на Черно море бяха открити..

публикувано на 30.08.20 в 11:28

„Лятно кино в квартала“ - не просто прожекция, а преживяване

За седма поредна година във Варна правят „Лятно кино в квартала“. От 19 август вървят безплатни прожекции на различни места из морската столица - в кварталите „Възраждане“, „Владиславово“, „Чайка“, „Аспарухово“, „Цветна градина“ и „Виница“,..

публикувано на 29.08.20 в 17:03

600 метра на въже - алпийски тролей спира дъха на туристи в Родопите

600 метра на въже - предприемачът Марчо Паунов предлага eкстремно изживяване за туристи в Родопите.  Въздушният тролей се намира в района на Чепеларе .  От дете го привличат екстремните занимания – пещерняк и катерач, 32-годишният Марчо Паунов..

публикувано на 29.08.20 в 12:57

От Исландия до Савана - Ивета Хорташка събира багрите на света

Повече от 200 дни в годината на път – за Ивета Хорташка това е начин на живот. Тя е влюбена в Калифорния и Исландия, но обожава и гръцката столица Атина.  „Определено съм пътешественик по душа“, признава Ивета, за която повечето пътувания са..

публикувано на 29.08.20 в 11:54

Лято 2020 - дъжд от жалби за провалени ваканции

Лято 2020 е белязано от много отменени или отложени почивки и пътувания, а това се отразява на броя на потребителските жалби и сигнали, свързани с неосъществени ваканции. За последните 6 месеца близо 40 на сто от жалбите и сигналите в Европейския..

публикувано на 29.08.20 в 11:15