Чуй лятото

Some Details

Публикации

Делфинариумът във Врна

РЗИ: Морската вода в района на Варна е с добро качество

Заради епидемията от Covid-19 тази година по Черноморието има сериозен спад на туристите. Отразява ли се обаче това на качеството на морската вода, по-чиста ли е тя и защо това лято все по-често можем да видим делфини да плуват в близост до..

публикувано на 22.08.20 в 15:22

Опасността да попаднем в мъртво вълнение в морето

Между 25 и 35 души всяко лято стават жертва на опасното мъртво вълнение по Българското Черноморие. То се появява в края на месец юли и продължава почти през целия август. При мъртво вълнение най-опасното място е брегът и точно там най-често се..

публикувано на 22.08.20 в 14:46
Музеят на християнското изкуство

Музеят на християнското изкуство съхранява ценни икони

През август патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“, превърнала се в духовен и архитектурен символ на столицата, чества два големи празника -   датата на освещаването на храма, извършено на 24-ти август 1924 година и летния храмов..

публикувано на 22.08.20 в 13:53
Беглика

Беглика фест събира участници в работилници и дискусии

12-тото издание на Беглика фест се провежда от 16 до 23 август. Тази година форматът е общностен събор, организаторите призовават посетителите да не бъдат единствено потребители на фестивал, а да участват активно в програмата като се включат и..

публикувано на 22.08.20 в 12:33

Картини от камъчета и изплетени приказни герои - летни вдъхновения

Лятото носи вдъхновение за творците. Пейзажи, шарени истории, натюрморти - това е изкуството на Златка Буновска. Тя прави картини като използва камъчета от морето. "Радвам се на хубавите изкуства. И аз също съм приготвила мои картини от..

публикувано на 16.08.20 в 19:57
Арменска апостолическа църква в София

Арменците честват големия християнския празник Успение Богородично

Арменската общност в страната чества големия християнския празник Успение Богородично, който беше почетен от източноправославните християни в събота. По традиция, арменците отбелязват празника винаги в неделния ден, най-близък до 15-и август. Днес..

публикувано на 16.08.20 в 18:46

Йордана Стоянова: Южна Корея ме научи да бъда позитивна

Йордана Стоянова учи в Сеул и запечатва ежедневието и преживяванията си в азиатската страна в свой YouTube канал . Тя е завършила бакалавърска степен във Виена, специалност кореистика. Отишла за един месец в Южна Корея, но държавата я..

публикувано на 16.08.20 в 17:44

Необичаен звук буди плевенчани - крясъци на гларуси

Ако сте решили да разгледате красивия Плевен, голяма е вероятността да помислите, че сте попаднали на морския бряг. Усещането идва от познатите крясъци на гларусите, които се забелязват около фонтаните в центъра на града. Ако ставате рано или..

публикувано на 16.08.20 в 16:56
Тони Димитрова

Певицата Тони Димитрова: Ненавиждам лъжците

Бургас стана най-красивият град в България, става все по-привлекателен, каза за БНР певицата Тони Димитрова, която живее в морския град. Едни от най-ярките й спомени от детството й са, когато се е събирала с приятелите си и е плувала в морето,..

публикувано на 16.08.20 в 16:28

Забавления в условията на коронавирус

Какво е лятото отвъд границите на България и как се забавляват хората в чужбина по време на Covid лято 2020? Това ще узнаем от радиоразходка из Гърция, Турция, Италия и Литва, чак до Токио.  Вече е факт първият подводен музей в Гърция . Той..

публикувано на 16.08.20 в 15:42