Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Руслан Стефанов

Руслан Стефанов: „Мъртви“ сайтове създават бял шум и пречат на хората да се ориентират

Представен бе поредният доклад на Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) за влиянието на Кремъл в Югоизточна Европа и в частност в България. Негови автори са Румена Филипова, Мартин Владимиров и Руслан Стефанов. Докладът се фокусира върху..

публикувано на 01.04.21 в 11:10
Валери Йорданов

Валери Йорданов: Всеки се бори сам със своя караконджул

„Запознах се с Николай Хайтов тъкмо когато се бях дипломирал. Той дойде, за да чуе моя монолог от „Дервишово семе”. Много обичам този текст“. Това сподели в предаването „Хоризонт до обед“ актьорът Валери Йорданов от Народен театър. Преди..

публикувано на 31.03.21 в 14:51
Драматичен театър

100 години Варненски драматичен театър

Варненският драматичен театър отново отваря врати  за своята публика след вдигане на ограничителните противоепидемични мерки. Най-сетне ще се състои и отлаганото два пъти честване на 100-годишния юбилей на театъра. На 12 и 13 април ще..

публикувано на 31.03.21 в 14:19
Йовка Димитрова

Йовка Димитрова: Пандемията ще бъде поставена под контрол, но не и изкоренена веднага

„Британските власти официално посочиха, че от септември започват да поставят трета доза ваксина на хората над 70 години , за да ги защитят от допълнителните варианти на вируса“. Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ журналистът Йовка..

публикувано на 31.03.21 в 12:43

Краен срок за обработка на документи по мораториума върху кредитите

Днес изтича срокът, в който се обработват документи по частичния мораториум върху банковите кредити.  Според условията максималното отсрочване на плащанията изцяло или частично по даден заем може да е не повече от 9 месеца.  Това означава, че ако..

обновено на 31.03.21 в 12:20

Доброто е заразно и винаги ще побеждава

Доброто се умножава. Пример за това е как в края на миналата година училищната общност на Испанската гимназия в София решила да покани деца от сиропиталище в столицата. Но пандемията осуетила намеренията им.  Заради това ученици и учители..

публикувано на 31.03.21 в 12:15

Какво ще има на мястото на незаконните гаражни клетки

Над 200 незаконни гаражни клетки са премахнати в столичния Район Младост. Тези от тях, които са разположени върху общински терени, се премахват за сметка на бюджета на София. Тези, които са върху частни терени - за сметка на собствениците на..

публикувано на 31.03.21 в 10:42

Проф. Росен Недялков: По света винаги има 10 - 20 едновременно действащи вулкана

„Това не е международен празник, но е повод да се поговори за вулканите“, каза в „Хоризонт до обед“ проф. Росен Недялков във връзка с Деня на вулканолога, празник на учените, свързан с годишнината от изригването на вулкана Безименни на остров..

публикувано на 30.03.21 в 15:42
Проф. Николай Йорданов

Проектът „Дигитален архив“ дава достъп до спектакли с историческа стойност

„Ние предлагаме свободен достъп до спектакли с историческа стойност на едни от най-значимите фигури в сценичните изкуства през изминаващото столетие“, каза в предаването „Хоризонт до обед“ проф. Николай Йорданов, директор на „Виа фест", която..

публикувано на 30.03.21 в 13:04

Ваня Кънева: Има сериозни дефицити в партийните платформи по темата за децата

Във всички партийни платформи или въобще липсва, или може да се каже, че се наблюдават сериозни дефицити относно гарантирането на правата на децата. Това каза пред БНР Ваня Кънева от Българското общество за либерална демокрация (БОЛД), като се..

публикувано на 30.03.21 в 12:39