Интеграл на Рахманинов – нов албум и нов голям успех за клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров

„Това е просто великолепно! Тази музика изисква истински виртуози. Генова & Димитров са най-подходящите интерпретатори, направили тези записи като една истинска любовна история. Човек може да чуе това във всеки звук. Пъстро изпълнение,..

обновено на 22.05.20 в 06:38

Виртуален гид води туристите в Археологическия музей на Хисаря

Град Хисаря е целогодишен курорт. Това се дължи на добрия климат, минералните лековити извори и археологическите обекти, които са много и добре консервирани. Тук може да се видят най-добре запазената крепостна стена в Европа и римски терми,..

обновено на 22.05.20 в 06:35

Български студенти - с иновативен принос към образованието

Отбори от 28 страни участваха в конкурса на технологичния гигант „Майкрософт” за иновации в образованието „The next AI Guardians”. Един от шестте отбора, достигнали до финала в средата на месец юни, е на студенти от Софийския университет „Св. Климент..

публикувано на 19.05.20 в 10:42

Внос на работници от чужбина може да спаси селското ни стопанство

Кризата, породена от коронавируса, изправи земеделците и животновъдите пред трудности, които заплашват оцеляването им. Фермерите все по-трудно организират работния процес в стопанствата си и страдат от недостиг на финансови средства и работна..

публикувано на 18.05.20 в 10:29

Къде отива щастието по време на пандемия

Макар да свързваме науката психология с ранената душа, с обсебващия страх, с безпокойството, сред нейните изследователи се срещат и... търсачите на щастие. Но и те, също като нас, претеглят на везни – “преди” и “след”, своята безценна стока. Според..

публикувано на 13.05.20 в 10:49

За зеленото богатство на България

Безспорен е приносът на горите за качеството на живот на човечеството. В Исландия дори беше отправен призив към хората да прегръщат дърветата, за да превъзмогнат изолацията поради пандемията от Ковид-19. Горите и гористите местности в Европейския..

публикувано на 12.05.20 в 10:58

5kmrun selfie обедини бегачи от цяла България

Главното състезание в живота е това със самия себе си. Победата в тази битка е и най-сладката. В това са убедени всички, които стават част от движението за 5-километрови колективни бягания 5kmrun , завладяло през последните години България...

публикувано на 12.05.20 в 10:19

Яфо, българската столица на Израел, в дни на карантина

Наричат Яфо (Яфа) „българската столица на Израел“, въпреки че там почти не са останали млади хора, потомци на изселниците от България. Смята се, че е от най-старите селища в света, където са открити археологически находки от 18 век пр.н.е., а..

обновено на 10.05.20 в 16:35

Сам по пътя „Ком – Емине“

Хубав велосипед, храна, хамак и раница – нищо повече не му трябва на човек, за да се отправи на дълъг поход в планината. Това, което остава невидимо за очите са големият ентусиазъм, любопитството и любовта към планината и нейните обитатели. Те дават..

публикувано на 10.05.20 в 06:15

Пролетта е сезонът на изоставените домашни любимци

„Търсят дом... Бяха захвърлени в храсталаците...“ или „Майка им беше отровена, а те са съвсем безпомощни...“ Обикновено така започват историите на малките бездомничета, чиито снимки всеки ден виждаме в социалните мрежи. А с настъпването на пролетта..

публикувано на 08.05.20 в 06:15