Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Крепостта „Баба Вида”

Видинският панаир на занаятите е факт, но при спазване на противоепидемичните мерки

След едногодишна ковид-пауза, Видинският панаир се завръща. Събитието тази година е в дните между 20 и 29 август и по традиция се провежда в бившето военно поделение непосредствено до крепостта „Баба Вида”. Повече от 120 търговци, занаятчии и..

публикувано на 22.08.21 в 09:55

Фестивалът „Master of art“ с първо издание в Копривщица и отвъд филмовата си история

Шестото издание на Международния филмов фестивал за документално кино „Master of Art“ ще се проведе в 6 града – София ( 25 август – 12 септември), Пловдив (25 август –12 септември), Варна (14 – 22 септември), Стара Загора (26 август – 2 септември)..

публикувано на 22.08.21 в 09:25

Бургас предлага среща с най-популярните лица от мрежата

За втора поредна година община Бургас дава възможност на младите българи да срещнат своите най-любими влогъри, инфлуенсъри, ютубъри и артисти на живо. Това ще бъде възможно по време на TEEN BOOM FEST тази събота и неделя на Морската гара в..

публикувано на 21.08.21 в 07:35

Деветашкото плато – пленително за туристи и предразполагащо към екоземеделие

Природата е изваяла омагьосващи природни феномени в района на Деветашкото плато. Разположено в Предбалканския дял на Стара Планина, северната му граница достига до Дунавската равнина, а северозападната е опасана от скален ръб над река Осъм. Една трета..

публикувано на 20.08.21 в 11:05

Близо 50% повече чуждестранни посетители в музеите на Велико Търново това лято

С 47,31% са се увеличили през месец юли чуждестранните посетители в обектите и експозициите на Регионален исторически музей на Велико Търново , съобщиха от общината. Това лято най-многобройни сред чужденците в старопрестолния град са гостите..

публикувано на 18.08.21 в 10:54

Банско се превръща в европейски хъб за дигитални номади

Банско привлича дигитални номади от цял свят с високоскоростен интернет, добре оборудвани coworking spaces (съвместни работни пространства) и ниски цени . Средният престой на един работещ пътешественик в дадена локация е около месец. Но..

публикувано на 17.08.21 в 10:32

Национален фолклорен събор отбелязва създаването на теснолинейката в България

На поляните до гара Аврамово, най-високата, достигната от железница, местност на Балканския полуостров,  днес се провежда IV Национален фолклорен събор „С хора и песни край релсите тесни“.   Сред чистия въздух на Рила и Родопите участниците ще могат..

публикувано на 14.08.21 в 11:24

Уникални песни и традиции пазят жителите на квартал в сърцето на Хисаря

Всички познават Хисаря като туристически град с многовековна история и   22 минерални извора, от които блика вода с доказани лечебни свойства. През всички сезони на годината тук се стичат туристи – българи и чужденци, привлечени от природните..

публикувано на 13.08.21 в 11:35

Най-старият панаир в България събира майстори от цялата страна

Край Троянския манастир, в с. Орешак, близо сто майстори от цялата страна отново се събират на традиционния панаир на занаятите, който продължава от 13 до 15 август, съобщават организаторите. Панаирът води началото си още от втората половина..

публикувано на 13.08.21 в 08:55

Вижте къде да паркирате кемпера си в Бургас

Бургас вече разполага с 4 кемпер локации, съобщиха от общината. Новите зони разполагат с ток, вода и интернет. Освен това там всички туристи са добре дошли и със своите домашни любимци. Осигурен е и достъп за хора с увреждания, а безспорно..

публикувано на 12.08.21 в 10:10