Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Световноизвестни готвачи откриха ресторант в почти безлюдно българско село

Животът на световноизвестните готвачи Джанфранко и Анна Киарини преминава на бързи обороти и в чести пътувания до безброй дестинации. В списъка им от посетени държави намират място цели 114, в които двамата помагат на местни предприемачи да започнат..

публикувано на 11.08.21 в 11:10

“Варненско лято” излиза под открито небе

От 11 до 14 август Международният музикален фестивал излиза на открито на алтернативни сцени. Любимият летен фестивал ще зареди с празнично настроение едни от най-популярните места за разходки на туристите - Морската градина в черноморския град и курорта..

публикувано на 11.08.21 в 06:05
Село Бръшлян предлага романтична разходка в миналото

Изгубени във времето – странджанското село Бръшлян

Село Бръшлян упорито не се променя, за разлика от толко много обезличени от бетона места у нас. Тук няма и помен от билбордове, сергии и капанчета за бира-скара, а селският хоремаг работи на повикване. Липсва дори ресторант в селото. През лятото в..

публикувано на 10.08.21 в 10:35

Българите и много чужденци избраха да почиват на Черноморието ни

2,2 млн. туристи са летували на българското Черноморие в периода май-юли, съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова. Най-висок е ръстът на чуждестранните курортисти. Чехия е увеличила присъствието си с 300%, а Полша и Румъния – с по 200%. 1,5..

публикувано на 08.08.21 в 10:26

Оперното изкуство отново намира естествен декор сред природата в Белоградчик

Операта „Аида“ на Джузепе Верди, „Кармен – Сюита“ на Жорж Бизе, балетът „Лебедово Езеро“ от Пьотър Илич Чайковски и „Болеро“ от Морис Равел са включени в програмата на тазгодишния летен фестивал "Опера на върховете" - Белоградчишки скали, който..

публикувано на 08.08.21 в 10:05

Корабът „Дръзки“ свидетелства за бойната слава на българския флот

Първообраз на българските военноморски сили е създадената на 12 август 1879 година в Русе Дунавска флотилия. На тази дата на четирите военни руски кораба, използвани в Руско-турската война – „Опит“, „Взрив“, „Пордим“ и „Горний Студен“, са издигнати..

публикувано на 08.08.21 в 07:25

През август жителите и гостите на Стара Загора ще слушат „неразказани истории по правите улици“

Под този наслов през предстоящия уикенд ще се проведе поредната организирана нетрадиционна обиколка на Стара Загора с начална точка Туристическият информационен център. Пред желаещите да се разходят в миналото, ще се разтворят непознати страници от..

публикувано на 07.08.21 в 09:25

Фестивалът "Дни на предците - Плиска 2021" ни пренася в Средновековна България

Националният историко-археологически резерват „Плиска” ще бъде арена за разгръщане на Деветия средновековен събор - фестивал "Дни на предците - Плиска 2021". Той представя българското средновековие от 7 до 14 век и е сред най-значимите исторически..

публикувано на 06.08.21 в 11:50

Призрачни кораби и каменна гора – подводното гмуркане е хит в Созопол това лято

Подводното гмуркане с опознаването на дълбините на Черно море са сред най-търсените атракции в Созопол това лято. В момента местните водолазни клубове работят на пълни обороти. Не е необходимо да притежавате специални умения, за да се потопите в..

публикувано на 05.08.21 в 10:02

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

От днес Националната художествена академия отваря вратите си за малки и по-големи художници, които в продължение на месец ще изучават тънкостите на изящните изкуства с помощта на студенти. През целия август децата ще посещават творчески ателиета по..

публикувано на 02.08.21 в 06:00