Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Докъде води „опитомяването“ на природата край Седемте рилски езера

Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака , Трилистника, Рибното и Долното езеро – не, няма да си говорим за анатомия или биология. Ще поговорим за магията, която само природата може да създаде, а ние хората, в стремежа си да я опитомим, често пъти я..

публикувано на 20.07.21 в 13:04

Виртуозът Васко Василев споделя със света красотата на София в пет видеоклипа

Много от моите приятели, които идват в България, обожават София. Затова исках да направя нещо, чрез което в цял свят да виждат красотата на нашия град – споделя световноизвестният цигулар Васко Василев за желанието, провокирало го да реализира..

публикувано на 18.07.21 в 10:45

На гости в дома на пчелите

Представяте ли си, какво е да лежите и под вас да има 100-120 000 пчели? Ако въображението ви сега е малко изплашено, уверяваме ви, че е напълно безопасно, много полезно и най-вече – съвсем реално. Подобно преживяване може да имате съвсем близо до..

публикувано на 17.07.21 в 10:15
„Златни пясъци“

Български плаж попадна в Топ 50 за 2021 г.

„Златни пясъци“ попаднаха в годишната класация на най-добрите 50 плажа в света на международния уебсайт Big 7 Travel . Редакторите на изданието подредиха нашия плаж редом до спиращи дъха крайморски заливи, като хавайския Sunset Beach или Baia delle Zagare..

публикувано на 16.07.21 в 13:11

Летният фестивал на София – среща под звездите с подбрано културно съдържание

Започва второто издание на популярния столичен фестивал Sofia Summer Fest. През следващите 78 дни, до края на месец септември, столичани и гости на града могат да се насладят на редица концерти, театрални постановки, кино вечери, посветени на нови..

публикувано на 16.07.21 в 08:15

Кулинарна фиеста в курорта Св. св. Константин и Елена

Черноморският ни курорт Св. св. Константин и Елена се превръща в център за кулинарни удоволствия край брега на морето с новата гастрономическа фиеста Chef’s street.  От 16 до 25 юли курортът ще предложи на своите гости кулинарно шоу в самия си..

публикувано на 16.07.21 в 05:25

Езика си давам, вярата не давам – при гагаузите в село Българево

Село Българево е известно предимно като туристическа дестинация. Разположено е в едно от най-красивите кътчета на Северното ни Черноморие, в непосредствена близост до природния и археологически резерват Калиакра и до резервата Болата,..

публикувано на 15.07.21 в 11:34

Сливенската крепост „Туида“ с приз за най-добър еко-музей в света

Античната   и средновековна крепост „Туида“  е обявена за най-добрия еко-музей в света от Международното дружество по еко-туризъм (TIES).  Това стана ясно, след като културно-историческата ни забележителност, разположена край град Сливен, отнесе две..

публикувано на 15.07.21 в 10:27

Фестивал на социалното предприемачество разпъва шатри в София

От днес до 18 юли столичният Амфитеатър Sofia Ring Mall ще събере под открито небе социални предприемачи от цялата страна. По време на  фестивала на разпънатите шатри ще се предлагат красиви, практични и вкусни продукти на български социални предприятия, ще..

публикувано на 15.07.21 в 06:15

Класическа музика ще звучи в средновековни църкви в Арбанаси

Днес започва традиционният Фестивал за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Програмата на събитието включва четири впечатляващи концерта, които ще се проведат в средновековните църкви в село Арбанаси, община Велико Търново, "Св. Архангели..

публикувано на 14.07.21 в 06:45