„Студио политика”: Към успеха не води асансьор – трябва да се ползва стълбата

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/audio01_bul_22_10_09.mp3 В началото на седмицата бе огласен Докладът за усвояването на европейските средства от България и Румъния, изготвен по искане на Комисията по бюджетен контрол в Европейския..

публикувано на 23.10.09 в 12:30

Гражданският контрол над магистратите не е достатъчно ефективен

Проучване на системата за приемане на сигнали и жалби от граждани срещу нарушения от магистрати в контекста на най-добрите европейски практики показва, че българите нямат достатъчно информация за органа и реда, по който трябва да подават сигнали. Не е..

публикувано на 21.10.09 в 11:29

„Студио политика”: За новите страни-членки на ЕС – нов реформаторски дневен ред

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Politika/audio05_bul_16_10_09.mp3 Настъпването на глобалната икономическа криза послужи като тест, за определяне на издръжливостта не само на икономиките на новите страни-членки на Европейския съюз, но и на целия..

публикувано на 16.10.09 в 14:07

Противодействието на битовата престъпност ще е едно от основните направления на работа на полицията

С преминаването към пазарно стопанство и преразпределяне на собствеността в България след 1989 г. се увеличи многократно броят на престъпленията. Вече 20 години престъпността и корупцията са основни проблеми на българското общество. С обезпокоителни темпове..

публикувано на 14.10.09 в 15:47

„Направи си кмет” – кампания на buzzdash

Как столичани си представят идеалния кмет на София? Отговор на този въпрос ще се опита да даде специализираният сайт за анкети и проучвания buzzdash. Месец преди изборите за кмет на столицата в интернет стартира онлайн проучване за нагласите на софиянци и..

публикувано на 14.10.09 в 10:04

„Студио политика”: Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов – гост на обзорното политическо предаване на Радио България

Влизането в Шенгенската зона през 2011 г. е приоритет на българското правителство, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Полицейско сътрудничество, граници – сухопътни, въздушни, морски, защита на личните данни, визи,..

публикувано на 09.10.09 в 13:22

Какво предвижда антикризисната програма на правителството – коментар на зам.-министъра на финансите Ана Михайлова

Българското правителство работи по пакет от икономически мерки за възстановяване на икономиката на страната за периода юли 2009 г. – април 2010 г. “Целта е да бъдат постигнати бързи, реални и устойчиви резултати за преодоляване на последиците от глобалната..

публикувано на 07.10.09 в 16:22

Премиерът Бойко Борисов пред Радио България

за връщането на доверието на ЕС в България, за новия тип политика, за изхода от корупцията и бедността, за ГЕРБ и себе си като политик \n „Надявам се, че българите след една година ще започнат да се връщат в България, без да ги приканваме.” Това пожела..

публикувано на 07.10.09 в 16:22