Гласуваме за президент на 14 ноември

Народното събрание реши президентските избори да се проведат на 14 ноември 2021 г. Решението беше взето без никакви дебати. „За“ гласуваха 152 депутати, 25 се въздържаха, нямаше „против“. 

обновено на 02.09.21 в 10:12

“Има такъв народ” към лидера на БСП: Няма да ви подкрепим за кабинет

“Няма какво ново да ви кажем, освен че няма да подкрепим правителство с ваш мандат”, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов на лидера на „БСП за България” Корнелия Нинова по време на консултациите за оползотворяване на третия..

публикувано на 01.09.21 в 12:26

БСП ще задържи проучвателния мандат до актуализирането на бюджета

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в парламента, че не среща разбиране от т.нар. „партии на протеста” за съставяне на кабинет, затова и единствената причина да не върне веднага проучвателния мандат на президента е актуализацията на държавния бюджет...

обновено на 01.09.21 в 11:56
Корнелия Нинова

БСП очаква „Има такъв народ“ за преговори за кабинет

Според програмата, обявена от БСП, днес социалистите ще очакват за преговори за съставяне на кабинет в рамките на третия мандат последната от трите формации на „промяната“, с които бе готова на договорки – „Има такъв народ“. След първите две срещи стана..

публикувано на 01.09.21 в 07:05

Временно управляващият посолството на Северна Македония бе извикан на разговор в МВнР

Във връзка с пореден акт на оскверняване на български национални символи в Северна Македония временно управляващият посолството на страната в София бе извикан в Министерството на външните работи, където му бе връчена протестна нота. В рамките на..

публикувано на 31.08.21 в 15:51
Христо Иванов

Провалиха се консултациите между БСП и „Демократична България" за съставяне на кабинет

Парламентарната група на „Демократична България“ не се яви на планираната за днес среща с БСП в рамките на консултациите за съставяне на кабинет с третия мандат. Обяснявайки мотивите, съпредседателят на формацията Христо Иванов каза пред БНР, че този..

публикувано на 31.08.21 в 15:39

Обречен ли е третият мандат за съставяне на правителство?

Третата политическа партия в българския парламент има задачата да осъществи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Още щом президентът връчи папката на БСП, много анализатори проявиха скептицизъм. С всеки изминал ден шансовете..

публикувано на 31.08.21 в 11:21
Корнелия Нинова

БСП се надява да обсъди с "Демократична България" възможностите за нов кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази надежда Обединение "Демократична България" да се отзове днес на поканата на социалистите за разговори по проучвателния мандат за правителство, който левицата получи от президента Румен Радев. След срещата в..

публикувано на 31.08.21 в 05:25

БСП връща мандата на 10-15 септември, ако не може да състави кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в Народното събрание, че обозримият срок за връщането на получения трети мандат е 10-15 септември, ако на разговорите с останали партии не бъде постигнато съгласие за съставяне на кабинет. Така ще има време..

публикувано на 29.08.21 в 13:33
Кирил Петков

Кирил Петков за разговорите с ИТН: Трифонов ни покани

“В кабинета ми дойде член на “Има такъв народ” и каза: „Много харесвам работата Ви като министър, както и тази на Асен Василев. Мога ли да Ви направя среща с Тошко Йорданов (председател на парламентарната група), защото много бих се радвал да бъдете част..

публикувано на 28.08.21 в 14:42