Румен Радев свиква КСНС заради епидемията и мигрантите

Президентът Румен Радев днес свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Ще бъдат обсъдени необходимите финансови мерки за преодоляване на последиците от потенциална здравна и социално-икономическа криза вследствие на епидемията от..

публикувано на 16.08.21 в 06:00
Антон Кутев

Антон Кутев: Бюджетните резерви свършиха, предстоят кризи

Серия от кризи – здравна, икономическа, прогнозира пред БНР говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. Той обоснова думите си с факта, че всички резерви в бюджета са изчерпани. Според говорителя актуализацията на бюджета е задължителна, за да се..

публикувано на 15.08.21 в 11:08

Парламентът ще заседава извънредно заради кадрите с полицейско насилие

Председателят на Народното събрание Ива Митева свиква извънредно заседание във вторник заради кадрите с полицейско насилие от миналогодишните антиправителствени протести. На заседанието ще бъде изслушан вътрешният министър Бойко Рашков, от когото се..

публикувано на 15.08.21 в 10:07
Асен Василев

В държавния бюджет има пари, но е нужна актуализация

Умоляваме парламента да сформира бюджетна комисия и да актуализира бюджета, апелира пред депутатите финансовият служебен министър Асен Василев. Той отчете изпълнението на бюджета за първите 6 месеца на годината и заяви, че всички възможности за..

публикувано на 12.08.21 в 17:38

Парламентът приключва процедурата по мандата на ИТН

Оттеглянето на кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов е точка от дневния ред на днешното заседание на парламента. Николов посочи, че при гласуването на неговото оттегляне няма да заяви нищо повече от това, което е посочил във внесеното от него..

публикувано на 12.08.21 в 06:10

Парламентът не може да излъчи правителство с мандата на ИТН

На 12 август парламентът ще гласува казуса с оттеглянето на кандидат-премиера от партия „Има такъв народ“ Пламен Николов. Това реши извънредният председателски съвет при парламентарния председател Ива Митева. Гласуването в пленарна зала ще е първа..

публикувано на 11.08.21 в 14:37
Пламен Николов

Кандидатът за премиер от ИТН оттегля кандидатурата си

Номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов  обяви, че оттегля кандидатурата си, изтъквайки като мотив лични причини. Председателят на парламента и депутат от партията Ива Митева заяви пред БГНЕС, че Николов вече е подал..

публикувано на 10.08.21 в 18:37
Слави Трифонов

ИТН: Няма да предлагаме кабинет, отиваме към избори

ИТН няма да предлага проектокабинета си за гласуване в пленарна зала утре. Това обяви лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов в ефира на неговата телевизия "Седем осми" и във Фейсбук. Трифонов припомни, че  вече са заявили, че ще постъпят така,..

обновено на 10.08.21 в 16:24

В политическия живот навлизат хора без опит, което не е непременно нещо добро

Парламентарната подкрепа за кабинета „Николов“, предложен от първата политическа сила „Има такъв народ“ става все по-несигурна. Причина за това са задълбочаващите се резерви, изразени от най-малката парламентарна група - „Изправи се БГ! Ние..

публикувано на 10.08.21 в 11:19

Служебното правителство с отчет и данни за нарушения

Служебният кабинет днес ще представи обобщени данни за работата на всички министерства от встъпването си в длъжност през май т.г. Освен това ще информира за откритите нарушения на предишното управление на ГЕРБ. По време на парламентарния контрол през..

публикувано на 09.08.21 в 06:00