Слушайте!

Посланичката на Албания Инид Мило връчи на президента акредитивните си писма

Новоназначеният посланик на Република Албания Инид Мило връчи акредитивните си писма на президента на Република България Румен Радев на 31 януари. На 13 декември миналата година Инид Мило връчи копия на акредитивните си писма на заместник-министъра..

публикувано на 01.02.24 в 17:56

България финансира проекти в страните от Западните Балкани и Източното партньорство

Правителството на България отпуска над 1 386 000 евро безвъзмездна помощ за финансиране на проекти в страни от Западните Балкани, Европа, Близкия Изток, Африка и Азия, съобщи правителствената пресслужба. Проектите са по Средносрочната програма за..

публикувано на 01.02.24 в 09:46

Николай Денков участва в дискусиите за създаването на Механизъм за Украйна в Брюксел

Премиерът Николай Денков ще участва днес, 1 февруари, в извънредно заседание на Европейския съвет в Брюксел. На него трябва да се преразгледа и подсили дългосрочният бюджет на ЕС за периода 2021 – 2027 г. заради войната на Русия срещу Украйна,..

публикувано на 01.02.24 в 07:40

Правителството одобри обезщетение за Симеон Сакскобургготски от 1,6 млн. евро

Министерският съвет реши да се изплати обезщетение на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария-Луиза Хробок, деца на цар Борис III и царица Йоанна Савойска, по осъдително спрямо държавата решение на Европейския съд по правата на човека...

публикувано на 31.01.24 в 18:10
Хакан Фидан и Мария Габриел

Хакан Фидан: България е надежден съсед и силен съюзник на Турция

България и Турция създават експертна група "Енергетика и климат", чиято работа ще се ръководи от министерствата на външните работи на двете държави. Това обяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след разговор с турския външен министър..

публикувано на 30.01.24 в 16:01

Визита на турския външен министър в София

Външният министър на Турция е на официално посещение в България. В София визитата на Хакан Фидан започна вечерта на 29 януари със среща с подалия оставка председател на Движението за права и свободи (ДПС). Мустафа Карадайъ описа срещата като протоколна...

публикувано на 30.01.24 в 08:57
Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан

България е част от балканската обиколка на турския външен министър

На 30 януари министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан ще бъде на официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Предвидена е двустранна среща между двамата външни министри и..

публикувано на 30.01.24 в 06:10

Няма основания президентът да забави ротацията в правителството

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не очаква президентът Румен Радев да забави процедурата по ротация в правителството. “ Няма основания за такова нещо ”, коментира той пред журналисти в Благоевград. През март премиерът Николай..

публикувано на 27.01.24 в 16:00

Президентът не уважи клетвата на новите конституционни съдии

На официална церемония в Конституционния съд новоизбраните съдии от парламентарната квота Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва. От събитието отсъства президентът Румен Радев, който по-рано оспори избора им пред..

публикувано на 26.01.24 в 14:01

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция каза заветното "Да" за Швеция в НАТО След 20 месеца протакане президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подписа ратификацията на присъединяването на Швеция към НАТО. Така скандинавската страна напредна с една крачка към членството си в..

публикувано на 26.01.24 в 11:05