Слушайте!

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители. Сред тях е и съпредседателят Джевдет Чакъров. Решението бе прочетено в пленарна зала от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова.  Всички изключени са участвали в срещата при..

публикувано на 11.07.24 в 12:38

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на..

публикувано на 11.07.24 в 08:31
Бойко Борисов

ГЕРБ официално отказа на ДПС да участва в преговори за правителство

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС и потвърди позицията на коалицията, че няма да участва в преговори за съставяне на правителство с втория мандат.  В съобщение на пресцентъра на ГЕРБ се посочва, че Борисов..

публикувано на 10.07.24 в 16:50

В ДСБ обсъждат имена на премиери за технически кабинет

Лидерът на "Демократи за силна България“ (ДСБ) Атанас Атанасов каза пред БНТ, че в "Продължаваме промяната - Демократична България" трябва да се създаде единен орган, който да обсъжда всички въпроси и да взима общите решения в коалицията. По думите му..

публикувано на 09.07.24 в 14:26
Християн Мицкоски

Управляващи в Скопие искат денонсиране на договора с България

Македонският премиер Християн Мицкоски заяви, че правата на българите в Северна Македония се спазват, но същото не може да се каже за "македонското малцинство“ в България, предава БГНЕС. На среща в Университета "Джонс Хопкинс“ в САЩ Мицкоски заяви, че..

публикувано на 09.07.24 в 09:15
Али Ахмети

Северна Македония може да се превърне в държава с два народа - с българско и с албанско гражданство

Северна Македония няма устойчиви политики към съседите си, е заявил на заседание на генералния съвет на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, предава БТА. Председателят на най-голямата албанска партия Али Ахмети е посочил, че промяна в конституцията..

публикувано на 09.07.24 в 08:58

"Да, България“ иска ПП-ДБ да подкрепи правителство с трети мандат

Ръководството на партия "Да, България“ предлага план коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) да тестват готовността за реформи в 50-ото Народно събрание. Ако има такава готовност, да се участва в осъществяване на третия по..

публикувано на 09.07.24 в 08:37
Димитър Главчев

България е представена във Вашингтон от служебния премиер Д. Главчев

В срещата на върха на НАТО от 09 до 11 юли във Вашингтон ще участва служебният премиер и външен министър Димитър Главчев. В делегацията, водена от премиера, ще участват служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал..

публикувано на 09.07.24 в 06:50
Делян Пеевски

ДПС ще сондира нагласите сред политическите сили за втория мандат

ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство. След като събра на среща в София част от областните структури на партията,  председателят на ДПС Делян Пеевски заяви: "Няма..

публикувано на 08.07.24 в 17:11