Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световните и европейски шампиони и медалисти ще си получат премиите до Нова година, увери министър Нейков

Премиите, които са заслужили през тази година българските състезатели, спечелили титли и медали на европейски и световни първенства, ще бъдат изплатени до Нова година при всички случаи. Това заяви пред журналисти министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който е днес в Благоевград за участие в научна конференция, за среща с представители на Областния съвет по наркотични вещества и с ръководствата на спортните клубове в града. Заедно с него бе и заместник-министърът Лазар Каменов. "Знаете, че в момента имаме известни финансови затруднения по отношение на всички действия, които предприемаме, като се опитваме да компенсираме разликите в бюджета, но всичко до Нова година ще бъде изплатено", каза той. "Като министър наистина идвам в Благоевград и областта за първи път и се надявам много да се запознаем със състоянието на спортните обекти, базите и проблемите в тази сфера, за да можем в бъдеще да ги решаваме заедно, посочи Свилен Нейков. За мен е важно да се запознаем и с проблемите, които имат децата, свързани с разпространението и със зависимостите от наркотични вещества." В отговор на въпрос, свързан с приоритетите в утвърдената вчера от правителството национална стратегия за развитие на спорта, министър Нейков каза, че за кратък срок е изградена позицията на България за следващите десет години. Основните приоритети са грижата към децата, развитието на техните здравословни функции, на масовия спорт, и не на последно място е другата част от задачата на министерството - развитието на елитния спорт, посочи той. На въпрос за бъдещето на Националната спортна база "Цар Самуил" в Петрич Свилен Нейков обясни, че има смяна на собствениците. В момента новите наематели изготвят финансов план и се опитват да представят най-добрия начин за стопанисване на обекта - предложение, с което министерството на физическото възпитание спорта да се съгласи, обясни спортният министър.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15