Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария стана световен шампион по футбол при юношите до 17 години

Швейцария стана световен шампион по футбол при юношите до 17 години след победа с 1:0 срещу Нигерия във финалния мач. Единственият и решителен гол в двубоя падна в 63-ата минута и бе дело на Харис Сеферович. Швейцарският отбор не се притесни от факта, че на финала играе срещу домакина, който бе подкрепян от повече от 60 хиляди запалянковци. Това бе първо участие на шампионат на планетата в тази възрастова група за страната от централна Европа. По пътя си към титлата Швейцария отстрани Бразилия, Германия и Италия. В мача за третото място Испания победи Колумбия с 1:0. Точен за иберийците бе Иско 15 минути преди края.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47