Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Музикални продуценти настояват чрез законодателна инициатива да се нормализира икономическата среда в интернет

Българската асоциация на музикалните продуценти очаква от Министерството на културата законодателна инициатива за нормализиране на икономическата среда в интернет и въвеждането на правила за използването на съдържание с авторско право. Това се посочва в съобщение на организацията. Пиратските сайтове блокират навлизането на законните бизнес модели в България, което е удар върху творческите индустрии като фактор за устойчиво икономическо развитие, коментира в съобщението изпълнителният директор на асоциацията Ина Килева. От организацията посочват, че испанското правителство вече е открило законодателната 2010 г. с предложението за нов закон за устойчива икономика, който включва разпоредби, позволяващи блокирането на сайтовете, които нарушават авторските и сродните права в интернет. Междуведомствена комисия в Испания предприема мерки, свързани с Р2Р-обмена и многобройните нарушения на авторското право в тези мрежи, се посочва в съобщението.

Още от категорията

Димитър Лавчев: С гъдулката изразявам душата си

Изкуството на именития ни инструменталист се отличава с изключителната си чувствителност, а благородният глас на неговата гъдулка докосва непознати душевни дълбини. Знаково е прозвището му " Митко Лавчев – плачещата гъдулка" . Роден в..

публикувано на 11.07.22 в 14:55

Оскар Д`Леон започна европейското си турне от България

Оскар Д`Леон от Венецуела пя снощи пред хиляди почитатели на латиномузиката на плажа в черноморския курорт Албена. Така салса легендата започна от България европейското си турне, с което отбелязва 50 години творческа кариера. Концертът беше част от..

публикувано на 11.07.22 в 14:40

Испанските музиканти от Tuna de Alcalá de Henares завладяват Античния театър в Пловдив

Испанската университетска група Tuna de Alcalá de Henares гостува в Пловдив по покана на кмета Здравко Димитров. Концертът им тази вечер, 10 юли, на сцената на Античния театър е с вход свободен и ще бъде предшестван от специално шествие по Главната улица..

публикувано на 10.07.22 в 09:10