Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подготвя диверсификацията на газовите си доставки

Консорциумът за изграждането на Трансадриатическия газопровод (ТАП) и гръцко-българското дружество ICGB, отговарящо за планирането, строителството и финансирането на газовия интерконектор Гърция-България, подписаха споразумение, което полага основите за свързването на двата проекта. Това ще позволи пренасянето на газ от Азербайджан до България, която зависи почти изцяло от руските газови доставки, предаде EurAktiv. Двете страни ще работят заедно по изграждането на връзка в близост до Комотини, Северна Гърция, което ще позволи на азербайджанските газови доставки да достигат до българската газопреносна мрежа и до южноевропейския регион. 10/МС

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Строителството на преградното съоръжение по българо-турската граница не е започнало

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, заяви днес, че строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница не е започнало. Целта на съоръжението е да ограничи преминаването от Турция на българска територия на незаконни..

публикувано на 08.01.14 в 14:21

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на лидера на партия "Атака"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да свали имунитета на лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров и да разреши възбуждане на наказателно преследване срещу него. Във вторник Сидеров влезе в конфликт с български и..

публикувано на 08.01.14 в 11:22

Правителството прие Национална стратегия за учене през целия живот

Министерският съвет прие Национална стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г., насочена към постигането на европейската рамка за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Основни принципи на стратегията са свързани с повишаване качеството на..

публикувано на 08.01.14 в 10:44