Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подготвя диверсификацията на газовите си доставки

Консорциумът за изграждането на Трансадриатическия газопровод (ТАП) и гръцко-българското дружество ICGB, отговарящо за планирането, строителството и финансирането на газовия интерконектор Гърция-България, подписаха споразумение, което полага основите за свързването на двата проекта. Това ще позволи пренасянето на газ от Азербайджан до България, която зависи почти изцяло от руските газови доставки, предаде EurAktiv. Двете страни ще работят заедно по изграждането на връзка в близост до Комотини, Северна Гърция, което ще позволи на азербайджанските газови доставки да достигат до българската газопреносна мрежа и до южноевропейския регион. 10/МС

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристиан Вигенин: България подкрепя Македония за ЕС, но проблемите трябва да се решат

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви днес в Скопие, че София подкрепя европейския път на Македония, но проблемите със съседните страни, по-конкретно с Гърция и България, трябва да бъдат решени. Вигенин подчерта, че преговорите по договора за..

публикувано на 10.01.14 в 16:35

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти..

публикувано на 10.01.14 в 12:46

През 2014-та България ще посетят три пъти повече англичани, отколкото българи Англия

Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че тази година България ще бъде посетена от над 280 000 англичани, а Англия от най-много 100 000 българи. Кампанията в Англия, Германия и Холандия, водена срещу българите, които искат да работят на..

публикувано на 10.01.14 в 11:53