Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подготвя диверсификацията на газовите си доставки

Консорциумът за изграждането на Трансадриатическия газопровод (ТАП) и гръцко-българското дружество ICGB, отговарящо за планирането, строителството и финансирането на газовия интерконектор Гърция-България, подписаха споразумение, което полага основите за свързването на двата проекта. Това ще позволи пренасянето на газ от Азербайджан до България, която зависи почти изцяло от руските газови доставки, предаде EurAktiv. Двете страни ще работят заедно по изграждането на връзка в близост до Комотини, Северна Гърция, което ще позволи на азербайджанските газови доставки да достигат до българската газопреносна мрежа и до южноевропейския регион. 10/МС

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27