Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дивна: „Моята музика е в твоя ум”

БНР Новини
Снимка: предоставена от Монте Мюзик


       Тя е Дивна – 16-годишно момиче с талант да пее и танцува. Публиката я познава като победителка, заедно с Мирослав Костадинов-Миро в телевизионното шоу „Пей с мен”. Той стана продуцент на първата авторска песен, която Дивна изпя с него – „Коледен момент”. Последва тоталният хит „И ти не можеш да ме спреш”, в който си партнира с Миро и с рапъра Криско. Той девет седмици бе на първо място в Българския национален чарт и спечели наградата за „Най-добра песен” от класацията на БГ Радио за 2011 г.

Със заразяваща енергия, хъс, глас и танц, Дивна представи в столичен клуб новия си сингъл – „Мойта музика”. Негов автор е Владимир Ампов-Графа (музика и аранжимент), в текста участва и Илия Григоров. Песента има видео, с режисьор Bashmotion. Цялото творческо семейство на Дивна беше на представянето на „Мойта музика”. Танцовата група, участвала във видеото, музиканти, с които работи, журналисти, фотографи, приятели и нейни почитатели. Специално за гостите си тя изпя всичките си песни. Момичето, което познаваме вече пораства. То се превръща в млада дама, която обещава, че тепърва ще ни покаже какво може. Кара ни да я следваме по музикалните й пътеки. Това е Дивна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15