Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Моят път” – дебютен сингъл на група „Флирт”

Георги Милев
Снимка: личен архив
Музикантите от „Флирт” започват съвместния си музикален път през 2013 г. „Ние сме млада група със стари кучета” – шегува се Георги Милев (ударни). Чувството му за хумор е оправдано, тъй като членовете на бандата са познати на родните меломани от други известни формации. Барабанистът години наред е свирил в една от най-успешните български рок групи през последните 20 години – Б.Т.Р. Иван Любомиров (китара, вокал) и Николай Дарадидов (бас китара) са работили заедно в „Биг Мама Скендъл”. Илиян Илиев (китара) също има солидна музикална биография с групите „Ахат” и „Аналгин”.
Първият официален сингъл на „Флирт” носи името „Моят път”. Автор на музиката и текста е китаристът на групата Иван Любомиров. „Нашата цел е да правим хубави песни без да се влияем от критиките” – категорични са музикантите. Към „Моят път” вече има видеоклип режисиран от Калоян Начев. В него могат да се видят кадри от работата на състава върху песента, записана в две различни студиа. В момента момчетата подготвят ново парче, което обещават да бъде с пънк звучене


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10