Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 гласа в чест на Борис Христов ще открият "Дни на музиката в Балабановата къща"

Балабановата къща в Пловдив

Пролетното издание на V международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" ще бъде открито с хоров концерт точно на рождения ден на великия български бас Борис Христов - 18 май. В Дома на културата в Пловдив, който носи името на певеца, от 11.30 часа в негова чест ще запеят Хорът на Пловдивските момчета с диригент Милка Толедова, Софийският камерен хор „Васил Арнаудов", ръководен от Теодора Павлович, Хорът на Софийските момчета с диригент Адриана Благоева и Мъжки хор „Стефка Благоева" – Пловдив, дирижиран от Пламен Първанов.


Макар и с кратка история, фестивалът привлича в града под тепетата много прочути музиканти и състави. В него по традиция участват и възпитаници на НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив. Освен път на талантите, форумът осигурява и срещи за младите музиканти с утвърдени имена от световните сцени в майсторски класове.

Международният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" е носител на приза "Музикален проект на годината" 2011 в анкитата на предаването "Алегро виваче" за "Музикант на годината".

Какви са акцентите в пролетното издание на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща" през 2014-а г. можете да чуете в интервюто с артистичния директор Мила Павлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!