Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албумът "Верди" на сопрана Красимира Стоянова - отличен с награда от германската критика

През последните години оперната прима Красимира Стоянова заема водещо място сред големите солисти на световната сцена. Всепризнат талант, интелект и стил има във всичките й участия както в театрите, така и в записите на CD и DVD. Всеки от нейните три солови рецитала на компактдиск има награди.

Новият успех е за албума с арии от опери на Джузепе Верди, който, противно на очакванията, беше издаден от ORFEO няколко месеца след Годината на Верди - 2013-а. От февруари 2014-а този диск е на музикалния пазар и се радва не само на голям интерес, но и на отличия.

В официалния сайт на Кралската опера "Ковънт Гардън" четем: Изкуството да се пее Верди, така, както го практикува Красимира Стоянова, е рядко срещано явление: красив тон, пълен с цветове, блестящ във форте, балансиран в пианисимо и богат на изразителност.

От Presto Classical са категорични: Красимира Стоянова е един от най-известните вердиеви сопрани в света.

Германската критика отличи албума "Верди", в който българската прима отново работи с Мюнхенския радиооркестър и маестро Павел Балев, с наградата на тримесечието. Чуйте интервюто с Красимира Стоянова по този повод.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!