Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Споделяме музика, емоция, култура" завършва благотворително

Новата кампания "Споделяме музика, емоция, култура" е съвместен проект на Музикаутор и Профон в партньорство със Столичната община в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата 2019. Задачата й е да надгради постигнатите положителни резултати в промяната на обществената нагласа за повече разбиране към авторските и сродните права в музиката като важно условие за възпроизводството на музика и за развитието на музикалните таланти на България.  


В разнообразната програма на кампанията "Споделяме музика, емоция, култура" са включени 11 събития тип флаш моб на ключови места в центъра на София, където български музиканти от различни поколения всеки ден в един и същи час ще изнасят кратки, поднесени в атрактивна форма концерти на живо с музика от максимално широк кръг жанрове. Над 150 български музиканти са потвърдили участието си. 

Поради трагичните събития, свързани с наводненията във Варна и Добрич, организаторите уважиха националния траур и спряха проявите за няколко дни, след което удължиха предварително предвидения график.

Заключителният концерт от кампанията "Споделяме музика, емоция, култура" ще обедини редица български музиканти на 1 юли, вторник, от 17.00 ч., в Градската градина в София (на мястото на бившия Мавзолей). Инициативата на творците ще се проведе безвъзмездно, в знак на подкрепа на пострадалите и жертвите от наводненията в Североизточна България.
С участието на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Илия Михайлов, Антони Дончев, Васил Петров, Quarto Quartet, Нора Караиванова и Бисер Иванов, квартет ЕВА, хор към Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, Кайно Йесно Слонце, Tube Hedzzz, НМУ "Л. Пипков", Бон-Бон, Теодосий Спасов, Рут Колева, D2, Мастило, Невена и Апо, DJ Shoma, IMP & ChaDeo.

Чуйте повече в интервюто с Иван Димитров - изпълнителен директор на Музикаутор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!