Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Гуцанов: За БСП е невъзможно да управлява отново с ДПС

Снимка: БГНЕС

За БСП е невъзможно да управлява отново с ДПС, заяви депутатът от левицата Борислав Гуцанов след закритото заседание на Националния съвет на партията. Поводът е приетата резолюция за Конгреса на БСП за участието на социалистите в предсрочните парламентарни избори. В нея е записано, че се налага да се ревизират отношенията с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване. 

Аз мисля, че на този етап това е абсолютно невъзможно да се случи. В момента едно е ясно, че има връзка между ДПС и ГЕРБ. Днес не са дебатирали, но като цяло ние сме ги изразили ясно в декларацията си. Кога станаха твърде близки, кога си пиеха кафетата, какво се крият зад кафетата? Не е това в момента голямата тема. Смисълът е кои са политическите партии, които могат да доведат държавата действително до един път на икономическо развитие и на тази база трябва да бъдат и коалициите, а тези връзки, които са в момента в парламента - ДПС и ГЕРБ, не водят до нищо добро, коментира Борислав Гуцанов.

Общо 25 са номинираните кандидати за председателския пост в БСП до този момент, които ще се състезават на червения конгрес в неделя. Между тях са настоящият лидер Сергей Станишев и Стефан Данаилов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!