Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Людмил Ангелов: Публиката на фестивала "Пиано Екстраваганца" се увеличава

Людмил Ангелов

Изкуството на пианиста Людмил Ангелов е на ниво, което и най-престижните музикални сцени по света приветстват с дълбок реверанс. Не е изненада за никого, че основаният от него фестивал "Пиано екстраваганца" привнася в културния живот на нашата столица типичната за него изисканост и елегантност, и тръпката на неочакваното, защото са много малко подобни форуми дори по света – фестивали, посветени на откривателството, без фалшива бляскавост и все пак с високи изисквания към изпълнителите.

За четвърта поредна година в края на септември "Пиано екстраваганца" ще ни поднесе програма, в която да намерим нещо ново и непознато за себе си, същевременно ще ни прикани да се срещнем с утвърдени имена на европейската музика. В седемте вечери от 25-и септември до 5-и октомври в концертната зала на Военния клуб ще се представят солисти на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам, Венета Нейнска (България), Йошу Окиньена (Испания), композиторите пианисти Франсоаз Шово (Франция) и Александр Розенблат (Русия), баритонът Кшиштоф Бернацки (Полша) и прочутият Артис Квартет (Австрия).

В интервю за предаването "Алегро виваче" артистичният директор на фестивал "Пиано екстраваганца" Людмил Ангелов споделя опита и наблюденията си от предишните три издание, както и очакванията от предстоящото. Той разказва и за личните си открития, които напоследък е успял да реализира на сцена.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!