Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Накаряков: Важното е да живеем живота си с музика

Сергей Накаряков
Снимка: архив

Бляскаво откриване на новия сезон се очаква тази вечер в Зала "България" от 19 часа - Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов", дирижирани от маестро Мартин Пантелеев ще изпълнят творби от Пьотр Илич Чайковски, Дмитрий Шостакович и Сергей Прокофиев.


Елитни солисти са поканени за концерта - пианистката от Белгия Мария Меерович и певицата Джени Ху от Австрия, но с най-голямо нетърпение публиката очаква гостуването на тромпетиста Сергей Накаряков - един от най-търсените и ценени по света тромпетисти.

Определят го като "Паганини на тромпета" още когато е 13-годишен, но и днес за него титлите и етикетите не са важни. На въпроса какво още може да се направи, за да стане инструментът му още по-популярен сред почитателите на музиката, Накаряков отговаря: Просто трябва да свирим повече музика. С пианистката Мария Меерович изпълняваме много интересни пиеси в нашите рецитали, а сред тях има и такива, които хората не очакват да чуят изпълнени на тромпет. Също и съвсем нова музика, композирана за нас - чудесни творби. Всичко това е много интересно, но в крайна сметка най-важното е да живеем живота си с музика. Затова сме тук!

Чуйте интервюто със Сергей Накаряков в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!