Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи с обща цел – активно участие в изборите на сънародниците ни в чужбина

Стефан Манов, Димитър Иванов и Петър Стаматов
Снимка: личен архив

В края на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври представяме трима наши сънародници, които имат съществен принос за подготовката на изборния процес.

Стефан Манов – член на Временните обществени съвети от Франция. Ще научите за резултатите от дейността на обществените съвети, за малките победи и големите предизвикателства.

Димитър Иванов – член на Временните обществени съвети от Швейцария. Той е един от авторите за проекта за подпомагане на масовото гласуване на българите в чужбина на парламентарните избори на 5 октомври.

Петър Стаматов – собственик на сайта EuroChicago.com – място, където българите по света имат своето запазено място. Този сайт е един от много активните участници в предизборната кампания.

Какво е общото между тримата? Ще разберете, ако изслушате интервютата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54