Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи с обща цел – активно участие в изборите на сънародниците ни в чужбина

Стефан Манов, Димитър Иванов и Петър Стаматов
Снимка: личен архив

В края на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври представяме трима наши сънародници, които имат съществен принос за подготовката на изборния процес.

Стефан Манов – член на Временните обществени съвети от Франция. Ще научите за резултатите от дейността на обществените съвети, за малките победи и големите предизвикателства.

Димитър Иванов – член на Временните обществени съвети от Швейцария. Той е един от авторите за проекта за подпомагане на масовото гласуване на българите в чужбина на парламентарните избори на 5 октомври.

Петър Стаматов – собственик на сайта EuroChicago.com – място, където българите по света имат своето запазено място. Този сайт е един от много активните участници в предизборната кампания.

Какво е общото между тримата? Ще разберете, ако изслушате интервютата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 август 2024 г.

В "България днес" на 9 август говорим за политика в контекста на предстоящите избори за НС. Подготвили сме ви и среща с адвокат Нуредин Нурединай –човек от българското национално малцинство в Албания, успял да реализира себе си и да си спечели..

публикувано на 09.08.24 в 19:00

Прочутото Панагюрско съкровище се завърна в музея на Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на Панагюрище отново ще могат да видят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през ноември миналата година...

публикувано на 09.08.24 в 08:10

В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект

В продължение на една седмица ученици, ръководители и учени ще поставят началото на олимпиада, която ще съчетае научни и приложни задачи. Първата Международна олимпиада по изкуствен интелект e под патронажа на президента на България и ще се..

публикувано на 09.08.24 в 07:10