Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев джаз+ в разноцветието на есента в неделя вечер

Буге Веселтофт

На 19 октомври Слънчев джаз+ e в разноцветието на есента. Започваме с още едно парче от новия албум на Ришар Галиано - този път с Naima, следван от още куул с Kind Of Cool и Бахама саунд систъм.

След "студа" е време и за сенките с The Shadow Of Your Smile (Джордж Гарзоун) предхождащи нощта - Nights In White Satin и французите от Пинк Търтъл.

Още малко вечнозелен цвят, при това от света на Кис (I was made for loving you с Лост Фингърс). Съответстваща на патината на гората е и патината на гласа на Паоло Конте: на 80 години няма проблем да изпее, че е сноб (не че и Виан не го е правил) - от едноименния му току-що излязъл албум слушаме Фанданго, с което слагаме начало на испански танци за контрабас (Саета с Рено Гарсия-Фонс и Жерар Маре) и пиано (Мириам Мендес). Интересни са интерпретациите ѝ по Моцарт (Алегриас по Вълшебната флейта) и Бах (Фиеста пор булериас по Прелюд номер 14 от т. 1 на Добре темперирано пиано).

Финалът е с почит към Пучини от бразилския китарист Гинга и една особена полка от новия проект на Буге Веселтофт.

Нощта е млада.

Слушайте в неделя, 19 октомври, в 21:00 ч.,  на честотите на Радио София или онлайн тук.

Напишете коментар за Слънчев джаз+ във фейсбук-страницата на Радио София или в сайта на Радио Бинар с подкастите на Слънчев джаз+.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!