Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джак Брус, Естрея Моренте, Нюен Ли и НДР Биг Бенд с Юн Сун На, дори Дейвид Бауи като джаз-композитор и изпълнител - в Слънчев джаз+ довечера

Снимка: ACT/Patrick Essex

На 2 ноември Слънчев джаз+ започва една поредица, условно наречена Защо е по-трудно попрок идолите да влязат в джаза отколкото джазмените да импровизират върху поп и рок стандарти. В началото отбелязваме наскоро напусналия ни Джак Брус и влизането му в бразилския джаз. Продължението е с Естрея Моренте и китарата на Ниньо Хоселе от току-що излезлия им бразилски проект Amar en paz продуциран от Фернандо Труеба. Повече за него, както и за Нюен Ли и НДР Биг Бенд с вокалите на Юн Сун На в страницата с подкастите на Слънчев джаз+ в интернет-платформата на БНР.

Бигбендовете също ще са част от ноемврийската ни програма и участието на този на Севернонемското радио (НДР) започва сега - първо в проекта им с Кристоф Лауер по музиката на Сидни Беше, а впоследствие - с китарата, аранжиментите и авторските интерлюдии на Нюен Ли Celebrating The Dark Side of the Moon .

По средата на предаването - две дами леко встрани от джаза с опит да влязат вътре - Омара Портуондо с Кервана на Елингтън/Тисол и Анхела Сервантес и китарата на Чема Саис в почит към Елла Фицджералд и Джо Пас (Lady Be Good).

Финалът е с неочакваното джаз-амплоа на Дейвид Бауи като джаз-композитор и изпълнител в компанията на оркестъра на Мария Шнайдер със Sue (Or In A Season Of Crime).

Нощта е млада!

Слушайте в неделя, 2 ноември, в 21:00 ч., на честотите на Радио София или онлайн тук.

Напишете коментар за Слънчев джаз+ във фейсбук-страницата на Радио София или в сайта на Радио Бинар с подкастите на Слънчев джаз+.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!