Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Деца пеят за деца" - съвместен проект на БНР и Столичната община

Българското национално радио организира кампания "Деца пеят за деца", която започва днес в Детската клиника на Александровската болница. Поводът е 80-ата годишнина на радиото и 135 години от създаването на болницата. Изпълнителите от Вокална група "Радиодеца" ще поздравят с песен връстниците си в болничното заведение и ще им подарят новия си диск с любими детски песни.

Съорганизатор на събитието е Столичната община.

Благодаря на Националното радио за тази инициатива. Ние с голямо удоволствие се включваме в нея, защото "Радиодеца" са известни и популярни. Песните, които пеят, са любими на децата и няма нищо по-добро от това чрез музиката да се влезе при дечица, които за момента нямат тази възможност да скачат, да пеят и да танцуват
, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
"Радиодецата" с диригент Илина Тодорова ще посетят и други болнични заведения и образователни институции, за да поднесат своите подаръци за всички деца, участници в кампанията, както и да изработят заедно рисунки, картички и играчки.

Кампанията ще продължи няколко месеца, ще обхване общински детски градини и училища и включва участието на деца със специални образователни потребности. 
 
Изработените рисунки, картички и играчки и ще бъдат представени на благотворителна изложба, а през месец май 2015-а година ще бъде организиран празничен концерт от Вокална група "Радиодеца" с участието на всички деца, включили се в кампанията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!