Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още Нюен Ли и Юн Сун На, Рита Маркотули, французите Ксавие Наваро и Ману Катче, а и Естрея Моренте - в Слънчев джаз+

Естрея Моренте

На 9 ноември Слънчев джаз+ продължава с още пиеси от последния албум на Нюен Ли с бигбенда на Севернонемското радио НДР и вокала на Юн Сун На - напомняме, това е едно от най-успешните до този момент джаз-чествания на класиката на Пинк Флойд "Тъмната страна на Луната". Преди това малко от последния албум в дуо на още един аранжор и изпълнител на същия албум - италианската пианистка Рита Маркотули. Преди нея - френският перкусионист Ксавие Наваро, съпровождал дълго време Юн Сун На. Още един френски майстор на ударните - Ману Катче с откъс от току-що излязлата му продукция.

Две дами с бекграунд около джаза ни завладяват с новите си албуми - шведката Лиза Екдал и една от "кръстниците" ни - Естрея Моренте, пресътворяваща класики на Жобим в проекта на Фернандо Труеба "Amar En Paz" в акомпанимент на китарата на Ниньо Хоселе - сайдмен на Пако де Лусия и познат ни от адаптациите си на Бил Еванс.

В самото начало, композицията на Дейвид Бауи с оркестъра на Мария Шнайдер Sue (Or In A Season Of Crime).

Нощта е млада!

Слушайте в неделя, 9 ноември, в 21:00 ч.,  на честотите на Радио София или онлайн тук. Напишете коментар за Слънчев джаз+ във фейсбук-страницата на Радио София или в сайта на Радио Бинар с подкастите на Слънчев джаз+.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!