Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Златков: Този сезон беше изключително труден за нас

След 24 години европейската купа в планинския шампионат по автомобилизъм отново е в България. Донесе я Николай Златков, който тази година повтори стореното от големия ни пилот Илия Чубриков.

Този сезон беше изключително труден за нас, но за сметка на това много приятен. За съжаление не можахме да стартираме във всички кръгове. Искаше ни се да имаме повече участия, но важното е, че след 24 години България отново има европейска купа. Затова поканих Илия Чубриков и съм страшно щастлив, че повторих неговото постижение. Най-важното за нашия шампионат е, че е достъпен. Същевременно гарантира страхотно забавление за публиката, тъй като автомобилите са от най-различни шампионати. Тези с изтекла хомологация или които вече не са разрешени в големите първенства се събират на едно място там. Участниците са страшно много - от 120 до 340 пилоти застават на старта. Радваме се и на невероятна публика. Тръпки ме побиват, когато си припомня как на трасе от 5 километра има 50 000 души. Ние караме за собствено удоволствие, но и за ето тази публика, заяви Златков.

Участието му в Международната купа е струвало на екипа около 65 хиляди евро. Той продължава с набирането на бюджет за защита на титлата. Николай Златков не изключва като краен вариант пропускането на сезон 2015-а с идеята за пълноценно завръщане през 2016-а, както направи в изминалите две години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!