Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско участие в клип на УНИЦЕФ

БНР Новини
Сара Чакърова и Павлина Гушева в кадър от клипа.
Снимка: UNICEF

Новата версия на хита на Джон Ленън – „Imagine“, обедини хора от цял свят, в подкрепа на борбата на УНИЦЕФ за по-добър живот на всяко дете. Целта е да се повиши осведомеността за правата на децата, да се привлече внимание към предизвикателствата, които пречат на част от тях да достигнат пълния си потенциал на развитие. В триминутното видео към песента има и български гласове – 11-годишните Сара Чакърова и Павлина Гушева, ученички в НМУ „Любомир Пипков“. Двете момичета пеят във вокална група „Бон-Бон“, която редовно участва в благотворителни кампании. Заедно с Рози Караславова, ръководител и продуцент на състава, и цял екип от съмишленици, в аранжимент на Константин Цеков, те записват Imagine“, след което са избрани от музикалния продуцент Давид Гета за клипа на кампанията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заводът на

Японски завод за кабели мести производството си от България заради високи разходи

Японската компания "Сумитомо Електрик Борднетце" планира да преустанови дейността на единия от заводите си в България - в гр. Мездра, през 2025 г., а вторият ѝ завод - в град Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет, предаде БТА. Причината е..

публикувано на 15.09.24 в 17:00

България лансира идеята за общи туристически маршрути с Турция

Министърът на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България – открий и сподели“ в Истанбул, Турция. Форумът цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт. „Вярвам че съществува сериозен..

публикувано на 15.09.24 в 14:21

30 000 души аплодираха Андреа Бочели в София напук на лошото време

Близо 30 000 души аплодираха Андреа Бочели, който в съботната вечер на 14 септември празнува 30-годишната си кариера. Публиката се стече за двучасовия спектакъл на италианския тенор на националния стадион „Васил Левски“ въпреки дъждовното време. На сцената..

публикувано на 15.09.24 в 11:46