Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боровец събра европейския елит в сноуборда

БНР Новини

През изминалия уикенд заснежените писти на курорта Боровец събраха елита сред българските и европейските фристайлсноубордисти за дългоочакваното събитие на сезона – Red Bull Fragments. Идеално подготвеното трасе от две линии с по осем и пет уреда, класически stairs setup и високоскоростна секция стана арена за изява на 51 майстори на сноуборда от България, Словения, Австрия, Германия и Хърватска. В състава на журито бяха легендите в сноубординга словенците Изток Шуматич и Марко Грилц-Грило, както и представителят на България Иван Иванов. За финала бяха отсети 20 сноубордисти, показали завидни умения и уникални комбинации от трикове. Техните изпълнения бяха оценявани по сложност и техника, цялостно изпълнение, разнообразие и креативност.

Отвореният формат на събитието позволи на участниците максимално да разгърнат своя потенциал, тъй като те сами имаха възможност да избират броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви трикове да извършат в определена времева рамка.

СнимкаГолямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо пътуване до Неселванг, Германия, и участие в проекта Red Bul lThe Station, отиде при австриеца Марвин Шалмина.На второ място се класира сънародникът му Давид Щрубер, а третото място заслужи Матиц Заводник от Словения. България бе представена достойно от бившия състезател от националния отбор – Димитър Чокоев, който получи награда за „най-креативна линия“. След състезанието той сподели: „Паркът е невероятен! За първи път правят толкова добър парк за състезание по сноуборд в България. Това може би е дори един от най-добрите паркове, изграждани в Европа. Всички сме много доволни и приятно изненадани!”.

Не останаха незабелязани от съдията Марко Грилц и уменията на 13-годишния Борислав Стоянов. Наградата на тийнейджъра включва участие в популярните сред фристайл сноуборд маниаците „епизоди на Грило” (Grilosodes), организирани от Марко Грилц. Това означава, че през март тази година на Борислав му предстои пътуване за снимки в Словения.

Снимките са предоставени от организаторите




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълтият код за опасни горещини остава в сила за цялата страна

В сряда  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места в Източна България и планините ще превали. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°...

публикувано на 09.07.24 в 19:25

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11