Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В биатлона обещаха да решат проблемите си чрез диалог

В биатлона обещаха да решат проблемите си чрез диалог
Снимка: ММС

Липсата на диалог се оказа, че е основната причина за скандалите между ръководството на Българската федерация по биатлон и състезателя Красимир Анев. Това стана ясно след едночасовата срещата, която двете страни проведоха с министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Поговорихме си нормално, приятелски и професионално. Мисля, че имаме позитивен резултат. Важното е двете страни да говорят, да възстановят нормалното общуване и да се концентрират върху подготовката за предстоящото световното първенство, което чука на вратата, категоричен беше министър Кралев след насрочената среща.

До момента имаме един от най-успешните сезони през последните години за биатлона. Нека да се порадваме на този успех и да не го помрачаваме с напрежение. Дай Боже, състезателите да имат късмет и да са максимално спокойни и мотивирани, за да успеят да завършат сезона по достоен начин в най-важните състезания, след това ще направим анализ на годината. Състезателите наистина са в много добра форма и ако се възстанови спокойствието и диалогът, могат да бъдат постигнати много добри резултати, заяви министър Красен Кралев.

Президентът на Федерацията, олимпийската шампионка Екатерина Дафовска също потвърди, че има нагласа проблемите да бъдат решени чрез разговор, но това ще стане след края на сезона.

Аз благодаря на министъра за съдействието и за срещата. Искам да кажа, че гледаме позитивно напред. Пожелавам на всичките спортисти, които ще участват в Световното първенство да се представят по най-достойния начин, а всичко, което е било, да остане зад нас, каза Екатерина Дафовска.

Според най-добрия ни биатлонист в момента Красимир Анев само времето ще покаже дали са успели да постигнат консенсус.

Било каквото било. Имам да довършвам сезон, предстои най-важното състезание. Крайно ми беше неприятно, че се стигна дотук. Искам спокойствие и нещата по организацията да бъдат наред. Имам уверението, че ще бъдат свършени. Продължаваме напред, заяви Анев.

За шампионата на планетата Красимир Анев ще пътува на 2-ри март.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!