Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Фондацията” започва европейско турне

БНР Новини
Снимка: личен архив

В края на миналата година рок музикантите от „Фондацията” зарадваха българските емигранти в САЩ и Канада с поредица от концерти. В рамките на месец  Иван Лечев, Кирил Маричков, Славчо Николов, Дони и Венко Поромански обиколиха почти всички американски щати, за да изпеят най-големите  български хитове на „Щурците”, „ФСБ”, „Б.Т.Р.” и на поп дуета „Дони и Момчил”.
 
Сега започва европейско турне на „Фондацията” с концерт в Париж на шести март. Музикалната им обиколка ще премине през 19 града в рамките на три месеца. Между март и май петимата рокаджии ще изнесат концерти още в Мадрид (осми май), Брюксел (седми март), Люксембург (осми март), Лондон (20-и март), Будапеща, Виена (21-и март), Мюнхен (28-и март), Цюрих (29-и март), Милано (27-и март).

Предстоят и покани за среща с българска публика от Хамбург, Берлин, Франкфурт, Амстердам, Прага, Копенхаген, Стокхолм,  Кипър, Израел… Очакваме след приключване на изявите им в чужбина да чуем нови авторски записи на „Фондацията”.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15