Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диригентът Павел Балев с престижни ангажименти в Европа

| обновено на 09.03.15 в 12:41
Снимка: Софийска филхармония



Маестро Балев е шеф-диригент на Филхармонията на Баден-Баден. Този му ангажимент го среща с много от големите имена на световната сцена през последните години, сред които Анна Нетребко, Диана Дамрау, Томас Хемпсън и много други.

Примата Красимира Стоянова избра да запише два свои албума с Мюнхенския радиооркестър именно под диригентството на Павел Балев. И двата имат номинации и награди. Маестрото работи и по най-новия компактдиск на друга българска звезда - мецосопрана Веселина Кацарова. Той е с руска музика и се очаква да излезе на музикалния пазар през есента.

Павел Балев вече има покана да дебютира на диригентския пулт на Виенсаката държавна опера. Той ще подготви и оркестъра за поредния диригентски конкурс "Николай Малко" 2015 в Копенхаген.

Сега Павел Балев и неговият оркестър представят два диска с открития - музика, която досега не е била представяна на запис. Чуйте интервюто с маестро Павел Балев, както и представянето на дисковете с музика на забравения германски класик Адолф Йенсен и фамилията Шунке.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!