Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната прима Соня Йончева:

Това, което ми се случи в Метрополитън опера, беше голям късмет, но и смела постъпка

Соня Йончева
Снимка: Javier del Real
Успехът го отдавам на това, че винаги съм била много вярна на себе си. И не съм се опитвала да бъда някой друг. Това се оценява в един момент, защото ми предава индивидуалност.


Това каза българската оперна прима Соня Йончева, която беше наречена най-ярката нова звезда в операта по време на участието си  в "Метрополитън опера“ в Ню Йорк през януари тази година. 

Според нея успехът не е постоянен и изисква човек да се отдава напълно на това, което прави:

Успехът е относителна величина, защото, ако един ден съм успешна и пея много добре, то не означава, че след 5-6 дена това ще е добре. Аз съм длъжна винаги да съм на 100% и нямам право на никакви грешки. Ние сме професионалисти, които гонят някакви резултати, и винаги гонят успеха.

Късметът е нещо, което ние сами предизвикваме, смята оперната прима:

Той ни съпътства, но е и една карта, която трябва да знаем как да изиграем. За една певица да бъде извън сцената не е много лесно. В днешния бизнес всичко върви с бясна скорост. Дори 3-4 месеца са от значение. Ако хората не ни виждат, те лесно могат да ни забравят. Това, което ми се случи в "Метрополитън“, беше голям късмет, но и смела постъпка.

Личният и професионалният живот трябва да са строго разграничени, категорична е Соня Йончева:

Аз гледам на живота като две паралелни прави – личен живот и професионална кариера. Медиите могат да знаят всичко за моята кариера и една част от моя личен живот. Решила съм да отделя нещата в много ясни граници, за да може едното или другото да не се поглъщат взаимно. Това е важно за един артист, за един човек, всъщност.

Заедно със Софийската филхармония на Цветница тя ще бъде на сцената на зала "България“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!