Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още четирима спортисти влязоха в програма „Спортни таланти“

Още четирима спортисти влязоха в програма „Спортни таланти“
Снимка: Еврофутбол

Още четирима спортисти влязоха в програмата „Спортни таланти на „Еврофутбол“. Борис Недялков, Боряна Калейн, Гала Чалъкова и Елизабет Кирилова получиха днес символичните чекове със сумата на тяхното финансиране. Те бяха определени след проведено близо едномесечно допитване до публиката в сайта на компанията.

Евгения Раданова - олимпийската вицешампионка в шортрека, бивш министър на младежта и спорта, даде чека със сумата от 3 240 лева на Борис Недялков (каяк), който спечели вота на публиката с 1612 гласа.

Поздравления! Пожелавам на Борис да прославя името на България!, каза тя в качеството си на председател на групата на съветниците, оценила кандидатурите по програма „Спортни таланти".

За мен е огромна радост да бъда за трета година Спортен талант на „Еврофутбол“. Благодаря на всички 1612 човека, гласували за мен, каза щастливият каякар, който бе организирал мощна подкрепа в родния Видин.

Втора в гласуването е  Боряна Калейн (художествена гимнастика), която регистрира 1540 вота. Тя получи чек на стойност 3 824 лева.

Трета се нареди Гала Чалъкова, която е състезателка на 400 и 800 метра по лека атлетика. Тя събра 1515 вота за сумата от 3 122 лева .19-годишната габровка ще си обнови екипировката с нови шпайкове и тренировъчен екип, ще направи лагери на Белмекен и в Трявна и ще закупи възстановяване.

Четвъртата в анкетата за „Спортен талант на публиката“ – Елизабет Кирилова, пък замени избрания в началото на програмата Георги Цонов, с когото организаторите не успяха да се свържат за подписване на договор за финансиране и съответно за старт на програмата. Елизабет (академично гребане) получи сумата от 2 940 лева, след като бе предпочетена от 987 посетители в сайта. Тя ще използва средствата за закупуване на пулсомер, за провеждане на три лагера в Пловдив и за възстановяване.

Много съм развълнувана. С тази подкрепа ще се боря още по-смело, за да постигна заложените резултати!, сподели Елизабет, която е Спортен талант за втора поредна година, заяви Елизабет след награждаването.

Чрез програмата си „Спортни таланти“ ще подкрепи общо 28 индивидуални спортисти на възраст от 14 до 24 години с общо 74 175 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!