Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За българите по света – с подкрепа и съпричастност

Казват, че България е там, където има поне един българин… А когато са няколко милиона? Как живеят нашите сънародници по света? Какви са техните проблеми? Загрижена ли е България за тях? Каква е държавната политика за българите по света? Как им помагаме? Въпроси, на които потърсихме отговор на организираната от Радио България кръгла маса, която бе излъчена по радио Бинар на 16 юли т. г. Участваха: Борис Вангелов – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, Румен Йончев – председател на Комисия  по политиките за българите в чужбина към Народното събрание, Мариана Христова – редактор на сайта "Еврочикаго", проф. Любомир Гаврилов – Франция, Димитър Иванов – Швейцария, Красимир Гаджоков – Канада, Петранка Стаматова – САЩ.

Още от категорията

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата..

публикувано на 14.07.24 в 06:00

40 градуса максимална температура

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°. В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа..

публикувано на 13.07.24 в 18:30

НАП: Неиздаване на фискален бон е сред най-честите нарушения по морето

В рамките на две седмици служители на Националната агенция за приходите са проверили над 800 търговски обекта по Черноморието – заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони, магазини за хранителни стоки, съобщиха от агенцията. Съставени са над..

публикувано на 13.07.24 в 17:09