Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За българите по света – с подкрепа и съпричастност

Казват, че България е там, където има поне един българин… А когато са няколко милиона? Как живеят нашите сънародници по света? Какви са техните проблеми? Загрижена ли е България за тях? Каква е държавната политика за българите по света? Как им помагаме? Въпроси, на които потърсихме отговор на организираната от Радио България кръгла маса, която бе излъчена по радио Бинар на 16 юли т. г. Участваха: Борис Вангелов – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, Румен Йончев – председател на Комисия  по политиките за българите в чужбина към Народното събрание, Мариана Христова – редактор на сайта "Еврочикаго", проф. Любомир Гаврилов – Франция, Димитър Иванов – Швейцария, Красимир Гаджоков – Канада, Петранка Стаматова – САЩ.

Още от категорията

Борислав Цеков

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев продадоха "Галъп интернешънъл Болкан"

Финализирана е продажбата на 100% от акциите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл Болкан", която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери Андрей Райчев и Кънчо Стойчев,..

публикувано на 13.08.24 в 10:05

Отчуждават имотите за железопътната магистрала от София до Сърбия

Започнала е процедура по отчуждаване на частни имоти за държавна нужда по изграждане на модернизираната железопътната линия София – Драгоман в участъка Разделен пост Петърч - Драгоман. Скоростната линия до сръбската граница е част от Трансевропейската..

публикувано на 13.08.24 в 08:26
Людмила Петкова

Людмила Петкова остава служебен финансов министър в кабинета на Кожарова

Служебният министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова е приела да остане на поста и в следващото служебно правителство, потвърдиха за БНР от нейния екип. Петкова е приела поканата на номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева, като..

публикувано на 13.08.24 в 08:23