Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев връчи удостоверения на 26 младежи по Студентската програма за законодателни проучвания

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев връчи удостоверенията на 26 младежи, участвали в Студентската програма за законодателни проучвания на парламента.

Практиката млади хора да помагат със своите знания на парламентаристите съществува от 1999 година. Целта е създаване на възможности за професионално развитие за бъдещите политици и експерти в публичните институции. Така всеки един нов законопроект или изменение на съществуващ закон може да бъде плод на разработките, които правят младите хора.

През тази година студенти са работили по осем законодателни проучвания за различни парламентарни групи и комисии. От създаването досега по програмата са подготвени 190 законодателни проучвания.

Здравка Христова е координатор на студентската програма. За да попадне човек в програмата, трябва да отговаря на определени условия:

Организира се конкурс и след интервю попада в програмата. Дава им се удостоверение след приключване на три законодателни проучвания. Областите на проучванията са различни – в сферите на здравеопазването на социалната политика, на доброволчеството и спорта правихме проучване. 

Репортажа на Даниел Инков можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!