Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички депутати от ГЕРБ са подкрепили новия проект за промени в Конституцията

Румяна Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Всички депутати от ГЕРБ са се подписали под новия проект за промени в Конституцията, съобщи вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова:
Важно е, че ГЕРБ са първите и се надявам да имаме много висока бройка, ще бъде над 160, дано всички успеят да имаме 180. Аз мисля, че това е изключителна политическа победа на този парламент, защото решението за промяната в Конституцията на практика отваря пътя към промяна на съдебната система, към това, което искаме да направим. Разбира се, има много работа след това. Това е резултатът от общите ни усилия в последните месеци.

По думите на вицепремиера, гласуването на законопроекта ще бъде в началото на месец септември: 
Надявам се от Европа да бъдем правилно разбрани, защото интересът към това, дали ще има съдебна реформа в България или не, е изключителен. Всички смятат, че това е единственото условие, за да се получи пълното доверие към държавата. Госпожа Могерини каза, "Аз знам и съм убедена, че вие сте много силна проевропейска държава и проевропейски лидер е господин Борисов", в смисъл на това, че подкрепя европейските решения. Ако едно такова важно решение успеем да го постигнем, мисля, че доверието към страната ни ще бъде много заслужено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!