Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ първа внесе в ЦИК документите си за участие в местните избори

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия започна приемането на документи за участие в местните избори.

По традиция първа партия ГЕРБ внесе документите за участие в местния вот наесен и за тези избори членове на младежката организация на ГЕРБ пазиха ред пред ЦИК още от 10-и август, за да се гарантира първото място за регистрация на партията.

ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че на всяка цена искаме да сме победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати, каза председателят на националния предизборен щаб и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той заедно със секретаря на партията Цветомир Паунов и десетки членове на младежката организация внесоха сините папки с 9 999 подписа по указанията, дадени от ЦИК, но общо за четири дни са били събрани над 32 хиляди подписа, съобщи Цветанов.

От партията си поставиха за цел да увеличат резултата в областните градове, като от ГЕРБ разчитат на победители между 16 и 18 области, като залагат на Враца, Монтана, Видин, Ловеч, Търговище, Разград, Шумен и с амбицията да имат реално присъствие в местната власт с кметове в Кърджалийска област. ГЕРБ в момента има 94 кмета, като се стремят да имат над 100 и над 1700 общински съветници. Има към 7-8 общини от общо 265, където ГЕРБ ще участва заедно с РБ, стана ясно от думите на Цветан Цветанов. Все още обаче се преговаря.

Единственият областен град, в който ще се получи съвместно участие, е Кюстендил, където ГЕРБ и реформаторите застават твърдо зад досегашния кмет Петър Паунов. В местните избори ГЕРБ се надяват да имат над 1 милион гласоподаватели. 

Приемането на документите за регистрация за участие в местните избори ще продължи до 9-и септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!