Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триизмерно мапинг шоу "Величието на Асеневци" ще бъде представено тази вечер във Велико Търново

| обновено на 21.09.15 в 13:13
Снимка: Община Велико Търново

В навечерието на Деня на независимостта, във Велико Търново тази вечер ще бъде представено триизмерно мапинг шоу "Величието на Асеневци".

Повече за атрактивния спектакъл разказва ръководителят на общинската дирекция "Култура" Нелина Църова:

3D мапинг шоуто "Величието на Асеневци" е едно от събитията от програмата за отбелязване на 830 годишнината от въстанието на болярите Петър и Асен и възобновяването на българската държава. Затова  и така се нарича самият спектакъл, тъй като той включва изображения на артефакти от средновековната българска история и столичния период на Велико Търново. И общо взето цялата композиция представлява точно това – величието на династията на Асеневци. Тези, които възраждат България и я въздигат до висотата на световна империя в рамките на Средновековието. Спектакълът е съчетан с 3D мапинг изображения с лазерни ефекти. Има пиротехника. И самият спектакъл ще завърши с фойерверки, които на това място произведени, правят наистина прекрасно впечатление.


Спектакълът ще бъде представен в 21 часа в района на паметника на царете от династията на Асеневци. 

160 музиканти от България, Румъния и Франция ще се включат в започващия днес 9-и Международен фестивал на военните духови оркестри. Музикантите ще се включат и в празничното шествие от крепостта "Царевец" до паметника "Майка България" утре, когато тържествено ще бъде чествана 107 годишнина от обявяването на Независимостта на България.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!