Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за музикалните журналисти от БНР Албена Безовска и Татяна Иванова

Татяна Иванова с награда от СБЖ
Снимка: И. Гъделева

Татяна Иванова е музикален редактор и водещ в програма "Хоризонт". На церемония на 6 ноември в НДК тя бе удостоена със Специална награда - плакет на Съюза на българските журналисти като автор и водещ на предаването "На бис - българските музиканти", което се излъчва в ефира на Програма „Хоризонт“ от 2001 година.

В предаването всяка сряда след 23 часа гостуват изявени български музиканти, които разказват за своята творческа работа, за успехите си по нашите и световните сцени. Гости на предаването са и музиканти, които живеят и работят в чужбина и много рядко виждаме и чуваме у нас. Често музикалните записи са предоставени специално за предаването „На бис – българските музиканти“ и звучат ексклузивно в радиоефира. Всеки такъв портрет се превръща в лично откровение на музикантите и голяма част от тези разговори стават част от Златния фонд на БНР. През годините гости на предаването са били личности като Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова, проф. Александър Йосифов, Красимир Кюркчийски, проф. Георги Бадев, Красимира Стоянова, Веселина Кацарова, Стойка Миланова, Емил Табаков, Веско Ешкенази, Васко Василев, Людмил Ангелов и мн. др.

Снимка

Албена Безовска
е музикален редактор и водещ в Радио "България". На 1 ноември в Националния музикален театър "Стефан Македонски" тя получи наградата "Кристална лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци в категория "Музикална критика".

И двете са свързали името си с Радиото неотменно вече повече от 20 години. За тях е важно до най-широка аудитория да достигат новините за постиженията на българските музиканти и културни общественици у нас и по света.

Чуйте разговора с Албена Безовска и Татяна Иванова - гости на предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!