Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградите "Кристална лира" 2015

Кристална лира

Наградите на Съюза на българските музиканти и танцови дейци (СБМТД) и Класик ФМ радио се присъждат ежегодно за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. Статуетките се връчват от 1997 година насам.

Церемонията "Кристална лира" 2015 се състоя на сцената на Музикалния театър в Деня на народните будители. По традиция в същия ден централна комисия от над 20 специалисти гласува кой да получи призовете в 15 различни категории. А дни преди събитието Класик ФМ радио проведе анкета, която определи наградата на публиката.

Две нови категории се появиха през 2015 година - "Духови оркестри и формации" и "Звуков и медиен дизайн". Имената на наградените можете да видите тук.

Чуйте интервюто със Станислав Почекански - председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, както и разговор с оперната певица Мария Цветкова-Маджарова, която получи наградата на публиката за ролята си на Катерина Измайлова в едноименната опера на Дмитрий Шостакович - постановка на Държавна опера - Русе.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!