Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надя Кръстева записа дебютния си компактдиск с пианистката Дора Делийска

Дебютният албум на Надя Кръстева

На европейския музикален пазар вече е новият компактдиск на две българки, които живеят и работят Австрия от дълги години – мецосопрана Надя Кръстева, чието име свързваме с изявите ѝ във Виенската държавна опера, и пианистката Дора Делийска – артист с активна звукозаписна и концертна дейност в престижни зали като „Музикферайн” и „Концертхаус” във Виена.

Първият им съвместен албум, който е и дебютен за Надя Кръстева, е с избрани романски от Пьотр Илич Чайковски. Включва 19 романса, сред които популярните „Сред шумния бал”, „Благославям ви, гори” и други известни и по-малко популярни песни. 

Всички руски композитори са ми любими, но при Чайковски има една много дълбока меланхолия, много дълбока душевност, особен начин на чувстване на света и по някакъв невероятен начин аз открих себе си в тази невероятна музика, казва известната наша певица.

Записите са осъществени през юни 2015 година във Виена. Както споделя Дора Делийска за нея винаги е бил водещ стремежът пианото да пее и свиренето ѝ да напомня човешкия глас, така че с радост е приела поканата на Надя Кръстева за съвместен проект.

Чуйте повече за дебютния албум на Надя Кръстева и Дора Делийска с музика на Чайковски в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!